• Rozet

  Rozet zet zich in voor de inwoners van Arnhem en omgeving, met als missie iedereen gelijke kansen te bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Vanuit deze overtuiging fungeert Rozet als de springplank van de stad, waarbij de kracht van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen zich verenigt met taal, kunst en erfgoed. Veel van de netwerkdocenten/cursusleiders, alsook de zzp’ers verbonden aan Rozet in Arnhem, hebben de laatste maanden het online lesgeven ontdekt en steeds meer cursisten gaan online.

  “Met dank aan de Cultuurconnectie, Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk en het OAK konden we bijna 100 docenten een jaar lang kosteloos een professionele Zoom-licentie aanbieden.”

  Voor docenten heeft het online lesgeven, naast de fysieke, klassikale lessen, veel positieve verandering gebracht. Het is flexibel, toegankelijk, interactief en het geeft ook extra kansen, om bijvoorbeeld cursisten buiten de regio te bereiken. Cursisten kunnen in corona-tijd vaak kiezen om hun lessen fysiek, online of hybride te volgen, en zijn hiermee ook voorbereid op de toekomst, waarin – ook los van corona – online lessen een grotere rol gaan spelen. Om cursisten en docenten te ondersteunen heeft Rozet de volgende activiteiten ontwikkeld:

  Met de workshops Lessen volgen via je computer? maken ze de cursisten vertrouwd met de online lesomgeving via Zoom.

  Docenten kunnen – eveneens gratis – gebruik maken van de workshops Ontspannen online lesgeven, waarin zaken als online veiligheid en etiquette aan de orde komen, evenals allerlei tools, tips en tricks om online lesgeven leuk en makkelijk te maken.

  Bij de online Rozet Docentencorner, het interactieve spreekuur voor online lesgeven, kunnen docenten terecht met specifieke vragen en om tips & tricks uit te wisselen met collega’s. Ook docenten die liever werken met Jitsi, Skype, Teams of Whatsapp zijn welkom. Niet alleen nuttig voor docenten om als zzp’er de toekomst tegemoet te treden, maar ook plezierig voor docenten en Rozet-medewerkers om elkaar in onzekere tijden online te ontmoeten. Tegelijkertijd bouwt Rozet hiermee aan een stevig en interactief Rozet-netwerk van docenten, cursusleiders en zzp’ers, waarmee ze ook online bijdragen aan de culturele infrastructuur van Arnhem.

  Dit artikel komt oorspronkelijk van de website van Cultuurconnectie.

  Cultuurconnectie Rozet
  Lees meer over