Per 1 januari 2024 stopt de digitale tool van Human Capital Care die momenteel de RI&E voor de kunsteducatie faciliteert. De RI&E helpt organisaties om veiligheidsrisico’s in kaart te brengen, in lijn met de verplichtingen van de Arbowet.

Onmiddellijk uw eigen data downloaden

Maakt u gebruik van de Rie Kunsteducatie? Dan is het belangrijk dat u uw gegevens voor 31 december 2023 downloadt. Na 2023 zijn de gegevens niet meer toegankelijk; de huidige gegevens worden namelijk niet automatisch overgezet naar de nieuwe RIE-manager. (bekijk hier hoe u uw huidige RI&E kunt downloaden). De gegevens nu downloaden maakt het gemakkelijker om later de nieuwe software te gebruiken. De pdf-versie is tevens uw bewijs dat u de risico-inventarisatie heeft gemaakt, mocht de Arbeidsinspectie erom vragen.

Nieuwe RI&E maken?

Alle licentiehouders kunnen tot 31 december 2023 van de huidige PodiumRie-manager gebruik blijven maken en ook nieuwe RI&E’s aanmaken. Maar wij adviseren u, als het niet noodzakelijk is, om met dat laatste te wachten totdat de nieuwe software is geïnstalleerd. Vanaf 2024 is er een nieuwe arbocatalogus voor de Kunsteducatie. De inhoud van de nieuwe RIE wordt hier op aangepast. Zodra de nieuwe arbocatalogus beschikbaar is informeren we u hierover.

Nieuwe software vanaf 1 januari 2024

In de nieuwe software maakt u weer een nieuwe risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) aan. Een mooie kans om uw oude RI&E te actualiseren en kennis te maken met deze nieuwe en gebruiksvriendelijkere tool. Deze voldoet aan de meest recente beveiligingsvereisten en gebruikersgemak.

De keuze voor de software van de nieuwe Rie is gevallen op OiRA. Deze methodiek wordt speciaal voor de sector Kunsteducatie ingericht. De vragen en informatie passen bij de risico’s in de sector. Ook wordt samengewerkt met de stichting arbo en podiumkunsten.

Het onderhoud van de nieuwe tool wordt gefinancierd door de stichting OAK. Alle organisaties in de sector Kunsteducatie mogen kosteloos van OIRA gebruik maken.

Vragen?

Er worden in 2024 workshops en online informatiemomenten georganiseerd, om te beginnen voor de huidige licentiehouders. Hierover informeren wij u later uitgebreider.

Voor technische vragen over de huidige tool of hulp kunt u contact opnemen met IT&Care via 030-299 6222 of servicedesk@itandcare.nl