Per 1 januari 2024 stopt de digitale tool van Human Capital Care die momenteel de RIE voor de sector Kunsteducatie faciliteert. De RIE helpt organisaties om veiligheidsrisico’s in kaart te brengen, in lijn met de verplichtingen van de Arbowet.

Wat betekent dit voor u?

Maakt u gebruik van de RIE-manager van Human Capital Care? Dan is het belangrijk dat u uw gegevens voor 31 december 2023 downloadt. Lees hier hoe u uw huidige RIE kunt downloaden. Na 2023 zijn de gegevens niet meer toegankelijk. Alle licentiehouders kunnen tot 31 december 2023 van de huidige RIE-manager gebruik blijven maken en ook nieuwe RIE’s aanmaken. De huidige gegevens worden niet automatisch overgezet naar de nieuwe RIE-manager.

Let op: Vanaf 2024 is er een nieuwe arbocatalogus voor de Kunsteducatie. De inhoud van de nieuwe RIE wordt hier op aangepast. Zodra de nieuwe Arbocatalogus beschikbaar is informeren we u hierover. Als het niet noodzakelijk is om uw RIE dit jaar te updaten, dan adviseren wij u om te wachten op de nieuwe RIE.

Een mooie kans voor een gebruiksvriendelijkere tool

De keuze voor de software van de nieuwe RIE-manager is gevallen op OIRA. Deze wordt speciaal voor de sector Kunsteducatie ingericht. De vragen en informatie passen bij de risico’s in de sector. Ook wordt de samenwerking met andere sectoren, zoals Arbopodium gezocht. Daarnaast zal de software voldoen aan de meest recente beveiligingsvereisten en gebruikersgemak. Het onderhoud van de nieuwe tool wordt gefinancierd door de stichting OAK. Alle organisaties in de sector Kunsteducatie mogen kosteloos van OIRA gebruik maken.

Vragen?

Er worden workshops en uitleg georganiseerd, hierover informeren wij u binnenkort. Voor technische vragen over de huidige tool kunt u contact opnemen met IT&Care via 030-299 6222 of servicedesk@itandcare.nl.